Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 14 юли 2013 г.

Терин със сирена



Рецептата е малко от типа "каквото има в хладилника".Съставките могат да са най-различни, сирена, млека и подправки.
Технологията е по Пепи от "Храна за моите канибали"

Продукти
за форма 26см/12 см
достатъчно е за 10-12 порции

  • 250 г крема сирене
  • 200 г рикота
  • 100 г бяло саламурено
  • 200 г кисело мляко
  • 10 г желатин
  • 100 г майонеза
  • черен пипер
  • 2 скилидки чесън
  • малко копър
  • няколко стръка зелен лук
  • 2-3 печени чушки
  • 8 маслини без костилка
  • 4 сварени яйца
  • запечени ядки по избор


 Приготвяне

  • всички сирена, млякото и подправките се смесват и се обработват с пасатор до гладка кремообразна маса, прибавя се майонезата
  • ако е необходимо се добавя сол
  • желатина се разтваря в малко студена вода, до набъбване, заграва на микровълновата за 30 секунди и се прибавя към млечната смес
  • лука, чушките и маслините се нарязват и се смесват със сирената
  • дъното на съда, в който ще се приготвя терина се застила с фолио
  • покрива се със счуканите или цели ядки
  • слага се малко от сместа, поставя се в хладилник и се изчаква да се стегне
  • след като сместа от сирена започне да се втвърдява (30 мин във фризер или повече в хладилник),  отгоре се подреждат целите яйца
  • заливат се с остатъка от млечния крем, притиска се и се оставя в хладилника за 3 часа
  • обръща се върху чиния и се сервира нарязан




15 коментара:

  1. Чудесен е станал, Соня!
    Поздравления за малкия човек!
    Да расте жив и здрав и да ви радва
    много!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина се е получил чудесен терин, Соня, много ефектен и вкусен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектно предястие!Поздравления ,Сонче:)!

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда много вкусно! Чудесна идея! Поздрави и слънчева неделя, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви за хубавите думи! Приятна неделна вечер Дани, Милена,Гергана, Дани!

    ОтговорИзтриване
  6. Сонче, невероятен е! Много ефектен!
    Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми харесва, Соня!
    Изглежда чудесно: ефектно, ароматно и вкусно, а варианти - наистина много.
    Благодаря за чудесните идеи, на теб и на Пепи,
    поздрави, усмихната и хубава лятна седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, че свежо изглежда! С една салатка ще е чудна вечеря!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви, Ина, Диана, Марта, вече няколко пъти го правя,на път е да се превърне в хит!Поздрави, момичета!

    ОтговорИзтриване
  10. Ето това нещо от вчера ми радва окото и преглъщам по снимките ти,Соня!Великолепно предястие,много ме впечатли и би ми харесало на вкус,много!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. благодаря за похвалата, Роси!Твоята оценка ме ласкае! Наистина беше вкусно, правих още 2 пъти по празниците за новото бебе и всички го харесаха!Поздрави!

      Изтриване
  11. Страхотно предложение, Соня!Ефектно е и сигурна съм - ще е много вкусно.Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow