Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

вторник, 11 юни 2013 г.

Филе от риба пържено в картофена коричка (по Жак Пепен)




Много семпло, лесно и бързо за приготвяне ястие.
Същевременно доста изискано и изключително вкусно.
Месото на рибата в картофена обвивка се запазва сочно и нежно, хрупкавата картофена коричка, комбинирана с лук е много приятна.


Рибата е тилапия филе.Продава се замразена почти във всеки магазин.
Рецептата е подходяща и за друга бяла риба, трябва да бъде филе.

Продукти 
за 2 порции

  • 2 филета, всяко по 180 г 
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • 1-2 картофа, около 250 г
  • няколко стръка пресен лук или   чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • масло, колкото малък орех
  • сол

Източник
   Приготвяне

  • рибата се маринова в лимонов сок и черен пипер за около 30   минути сн.1
  • картофите се настъргват на едро ренде сн.2
  • лукът се нарязва на дребно и се смесва с настърганите картофи
  • в тиган се загрява 1 с.л. зехтин с половината от маслото
  • слага се от картофената смес и се оформя според големината на филето сн.3
  • рибата се поставя върху картофите и се посолява сн.4
  • отгоре се покрива плътно с картофена смес
  • тигана се покрива с капак и се пържи(задушава) 4-5 минути на среден към силен огън
  • проверява се за готовността, като се повдигне внимателно с шпатула, ако се отлепя от тигана е готово сн.5
  • обръща се и се покрива с капака за още 4 минути
  • изважда се и отново се добавя мазнина(зехтин и масло) за следващото филе

(аз ги пържих едно по едно, но ако са по-малки ще може по 2 наведнъж, тогава цялата мазнина се поставя наведнъж)




12 коментара:

  1. Страхотно изглежда, а съм и сигурна, че е вкусна.
    Харесва ми твоето предложение за картофена коричка, че моето е с ленти и доста пипкаво :)
    Да ви е вкусно и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Пепи!Аз го гледах по тв и ми се видя вкусно и лесно!притеснявах се, че няма да се изпържат картофите, но всичко се получи много добре!Поздрави и хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  2. Много ми хареса рецептата, Сонче - вместо да варя отделно картофи за салата, всичко ще приготвя на веднъж. А си представих и удоволствието от тази хрупкава картофена коричка. Записвам рецептата до тази за рибената чорбица :).
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, майстора си е майстор -Жак Пепен, много са му добри рецептите !Ще чакам да я видя в твое изпълнение!ПОздрави!

      Изтриване
  3. Сонче прехласнах се по тази риба :). Страхотна коричка!!! Благодаря за споделянето, непременно ще пробвам.
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва рецептата, Диана!Ще очаквам впечатленията ви!Поздрави!

      Изтриване
  4. Отново много апетитно ухае в твоето местенце,Соня!Страхотен тен има рибката и с тази коричка страшно ми харесва!Превъзходно предложение!Усмихната сряда! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Роси!Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  5. Голяма разкошотия Сонче толкова хубаво си го направила и поднесла. Снимките ти са убийствени!
    Прекрасна да е вечерта ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Здравче, хубава вечер и за теб и семейството!

      Изтриване
  6. Направих рецептата, Сонче и много ми хареса. Сърдечни благодарности!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, Снежи! Весели празници!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...