Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 10 декември 2012 г.

Яйца по флорентински- със спанак и сирене, в хлебче

Това е изключително бързо и лесно ястие! Подходящо за закуска, лека вечеря или предястие.



Идеята е на един изключителен кулинар, от който аз често се уча - моята кума  и приятелка, Анушка. Благодаря за рецептата, Ане!

тази снимка е от нейното изпълнение - с пъдпъдъчи яйца.:



 Продукти 
за 3 порции

  • 3 малки питки
  • 300 г спанак
  • 2 с.л. масло
  • чесън на прах
  • мащерка, черен пипер
  • 100 г крем сирене
  • 3 малки яйца
  • 30 г кашкавал


Приготвяне


  • хлебчетата се разрязват и издълбават като чинийка
  • спанакът се реже и се задушава в маслото за 2-3 минути
  • овкусява се с чесновата прах, мащерка и черен пипер
  • крем сиренето се разпределя в издълбаните хлебчета
  • върху него се слага спанака
  • отгоре се чуква по едно яйце като се внимава да не се разтече
  • пече се за 5 минути само отгоре, яйцата трябва да побелеят, но жълтъкът трябва да остане течен
  • изважда се и се поръсва с настърган кашкавал




8 коментара:

  1. Сонче, това ястие веднага ме спечели!
    Бързо,лесно,вкусно и красиво!
    Благодаря ,че сподели рецептата!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама много е красиво бе Сончеее!
    Браво! Страхотна рецепта!
    Прегръдки*)

    ОтговорИзтриване

  3. Чудесно е, Соня, много предизвикателно, много омайващо и много красиво! Със сигурност ще го пробвам, още повече че спанака ми е любим.

    Прегръдки и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно, а и толкова красиво :)

    ОтговорИзтриване
  5. Я, каква идея за вкусно и бързо ястие!
    И наистина красиво!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ето на това му се казва царска закуска! Изключително ястие! Браво!

    ОтговорИзтриване
  7. Охх как обичаме такива пълнени хлебчета в къщи ако знаеш:)))))
    Твоите са невероятни Сонче и толкова апетитни !
    ПРЕГРЪЩАМ ТЕ!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравствуйте

    Ваш блог привлек наше внимание качеством своих рецептов.

    Мы будем счастливы, если вы его зарегистрируете на Ptitchef.com, чтобы мы могли внести его в наш список.

    Ptitchef является справочником, в который входят самые лучшие кулинарные сайты интернет-сети. Многие сотни блогов уже записаны и с помощью Ptitchef рекламируют свой сайт.

    Чтобы записаться на Ptitchef, зайдите на http://ru.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form или зайдите на http://ru.petitchef.com и нажмите на "Добавить ваш блог-сайт" на верхней панели.

    С наилучшими пожеланиями

    Винсент
    Petitchef.com

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...