Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 18 март 2016 г.

Палачинки със смес от царевично и оризово брашно


 Продукти
за 4 броя
1 яйце
1 ч.л. захар
щипка сол
1 с.л. разтопено масло
1/3 ч.ч.  оризово брашно
1/3 ч.ч. царевично брашно
200-220 мл прясно мляко
1-2 с.л. олио за пържене
Време за приготвяне:
 - за подготовка - 5 мин,
 - за готвене - 10 мин.


 Приготвяне 

Яйцето се разбива със захарта.
Прибавя се разтопеното масло, разбива се.
Добавят се двете брашна и се разбърква.
Млякото се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане до получаване на гъсто, но течно тесто.
Тиганът се напръсква или намазва с олио .
Тестото се изсипва с черпак и се разнася в тигана на тънък слой.
Палачинките се пържат от двете страни до златисто.
Пълнят се със сладко или друг пълнеж по избор.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

2 коментара:

  1. Много крехки и нежни са тези палачинки, Сонче! Ще опитам непременно!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно изглеждат... потекоха ли лигите!
    Ще опитам!!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow