Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 10 януари 2016 г.

Най-бързата закуска - Голяма палачинка на фурна, с бадеми




Това е леко променена рецепта за любимата ни Голяма палачинка на фурна.Количеството на течните съставки е по-голямо и добавих натрошени ядки. Получи се много, много добре!


 Продукти
за тава с диаметър 28 см
30 гр масло
2/3 ч.ч. пресно мляко
1/2 ч.ч. брашно
3 яйца
щипка сол
1 с.л. захар
1 п. ванилия
1 к.ч. натрошени бадеми
 Време за приготвяне: 25 min
- за подготовка - 5 min.
 - за готвене - 20 min.

Приготвяне

 Фурната се загрява на 240 С (460 F).
Маслото се поставя в тавата и се загрява до разтопяване.
Ядките(бадеми) се смилат в блендер или се режат с нож и се слагат върху маслото.
Всички останали продукти се слагат в блендер и се миксират до еднородна смес.
Изсипва се върху разтопеното масло и се пече за 15-20 минути до готовност.
Сервира се веднага със сладко, мед , сметана и плодове.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...