Това са сладки, подобни на Напукани шоколадови сладки, но са с повече брашно и червена боя.Вместо боя може да използвате сок от червено цвекло.
Червеният цвят подчертава коледното настроение на тези меки отвътре и хрупкави отвън сладурчета.
Източник
Продукти
за около 60 броя
3 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
170 г меко масло
1 1/3 ч.ч. захар
3 яйца , големи
1 1/2 ч.л. есенция ванилия
2 ч.л. лимонов сок
2 с.л. прясно мляко(сок от червено цвекло)
1 опаковка червена хранителна боя
200 г бял шоколад
1 ч.ч. пудра захар
Време за приготвяне:1 час +2 часа за изчакване.
- за подготовка - 20 мин.
- за готвене - 40 мин.
Приготвяне
Всички изброени сухи съставки се смесват в голяма купа.
Маслото и захарта се разбиват на крем и към тях се прибавят едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване.
Добавят се лимоновия сок, ванилията(ако е течна).
Боята се разтваря в прясното мляко и се разбърква с крема.
Получената червена смес се прибавя към разбърканите сухи съставки и всичко се бърка с миксера до получаване на еднородна маса.
Шоколада се реже на дребни парчета , които се смесват в тестото.
Готовото тесто се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 2 часа.
От охладеното тесто се оформят топчета с големината на малък орех.
Всяко топче се овалва в пудрата захар , поставя се в застланата с хартия тава и се притиска леко.
Сладките се пекат на 180 С за 12 минути.Изваждат се и се оставят да изстинат върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.