Заинтригувана от нестандартната техника на приготвяне на този сладкиш, и аз реших да го опитам! Оказа се лесно и мнооого вкусно! Основният подстрекател бе Христинка, при която за първи път го прочетох. Благодаря за рецептата.
Добавките от моя страна са - малко захар в сиренето, аромат на ром и лимон.
Продукти
за тавичка с размер 21/33 см
или кръгла с диаметър 30 см
за сухата смес:
300 г брашно
250 г захар
1 пак. (10 г) бакпулвер
ванилия
за плънката:
500 г безсолна извара(аз използвах сирене крема)
400 г изчистени от костилките череши
3-4 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. есенция ром
1 ванилия
за течната част:
4 яйца
500 мл прясно мляко
ванилия
50 г захар
ванилия
100 г краве масло
Време за приготвяне: - 2 ч.
за подготовка и изчакване -1ч.
- за готвене - 45 мин.
Приготвяне
Кравето масло се разтопява и половината се изсипва в тава с размери 21/33 сантиметра.
Върху него се разпределя половината от сухата смес.
Следва сиренето, разбъркано със захарта, лимоновия сок и ароматите. Върху нея се разпределят черешите.
Изсипва се останалата суха смес.
Яйцата се разбиват леко със захарта, прибавят се прясното мляко и ванилията.
С тази смес се залива сладкиша и последно се налива останалото краве масло.
Така приготвеният сладкиш се оставя да престои 30 минути.
Сонче, чудесен сладкиш се е получил! Благодаря ти за доверието! И ти, както и Снежи сте използвали крема сирене, което според мен е чудесна идея. :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви е харесал сладкиша!
Поздрави и прекрасни почивни дни, мила!