Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

петък, 28 ноември 2014 г.

Портокалов мини чийзкейк в МВ



След тиквения ви предлагам и портокалов вариант на миничийзкейк в микровълнова.Одобрено единодушно от консуматорите! Ще се прави!

Продукти 
за 4-5 порции
за основа

  • 4-5 кръгли бисквити
  • 1 с.л. масло
  • 2 яйца
  • 2-3 с.л. пудра захар
  • сок и кора на 1 портокал
  • 250 г крем сирене
  • 200 г заквасена сметана 



Приготвяне



  • Бисквитките се поставят на дъното на купичките и се намазват с разтопеното масло.( Може да се смелят и смесят с маслото).Аз използвах какаови бисквити с парченца шоколад.
  • Яйцата се разбиват със захарта.Прибавят се сокът и настърганата портокалова кора.Следва крем сиренето. Всичко се разбива много добре, накрая се добавя сметаната и отново се разбива до гладкост.
  • Готовата смес се изсипва в купичките и се пече в микровълновата на 1/2 мощност за около 1,5-2 минути.Трябва да се наблюдава да не заври. Кексчетата са готови когато в средата са все още течни, а от края  сместа е стегната. Изваждат се , изчаква се да застинат и се слагат в хладилник за 1-2 часа.



3 коментара:

  1. Никога не съм готвила нищо в мв, а този чийзкейк изглежда много вкусен, лесен и бърз за приготвяне.
    Ще се възползвам от идеята в случаите, когато ще ми е нужен бърз десерт.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мда, и аз не съм фен на МВ, в смисъл не готвя в нея, но тази рецепта ме изкуши, заслужава си! Поздрав, Габриела!

      Изтриване
  2. Бързо и лесно.
    Много ми харесва този чийзкейк.
    Поздрави и хубав ден.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...