Продукти
за 4 проции
- 4 големи стръка праз
- 2 с.л. олио
- 100 мл вино
- 400 г картофи
- 1 ч.ч. ориз
- 2 с.л. мазнина
- 1 с.л. сол
- черен пипер
- кимион
Приготвяне
- Празът се реже на кръгчета и се задушава до омекване в мазнината и виното.
- Картофите се белят и се нарязват на малки кубчета.Прибавят се към праза и се разбърква няколко пъти.Съдът се отдръпва от огъня.
- Оризът се запържва в мазнината до побеляване.
- Празът, картофите и оризът се изсипват в тавата, в която ще се пече ястието.Прибавят се солта и подправките, разбърква се.Налива се 3 ч.ч. вода(бульон).
- Пече се за около 30 минути на 220С.
Това се казва решение на въпрос - с ориз или картофи...отговорът : и с праз! Сонче, много ми харесва предложението. на село с баба,често си правехме мешано ориз и картофи, защото всеки искаше различно. Виж сега ще му сложим и малко празец :) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриване