Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 12 март 2017 г.

Постна супа със спанак и гъби




Продукти
за 6 порции
1 глава кромид лук
1-2 моркова
1 стрък селари(целина)
2-3 с.л. зехтин
150 г гъби печурка
1 тиквичка
2-3 скилидки чесън
200 г суров спанак
1/2 ч.ч. ориз
черен пипер
1 с.л. сол
щипка сух джоджен

Време за приготвяне: 55 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 40 мин.

Калории
 Общо 882  Ккал
 За една порция 147 Ккал 


Приготвяне 

В тенджера се завира около 1/2 л вода.Последователно се прибавят нарязаните кромид лук, моркови, целина, сол и зехтина.Оставя се да ври 15 минути.
Гъбите се почистват, нарязват и добавят към супата. Налива се още около 1 л вода.
Тиквичката се бели и реже на малки кубчета, добавя се към супата.
Спанака, измит, се нарязва на дребно и се прибавя. Оставя се да ври 10 минути.
Следва да се добави почистения ориз и останалите подправки.Долива се 1,5 ч.ч. вода и се оставя да ври  още 10-15 минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Чудесна и много вкусна пролетна супа.Традиционно гъбите, както и различните видове зеленина са много подходящи за топли и сгряващи супи през пролетта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow