Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 2 март 2017 г.

Класически сладки макарони на фурна



Продукти
тавичка 20/29 см
за 6-8 порции
Може да използвате по-малка тавичка със същите продукти, ще получите по-висок сладкиш.


250 г макарони
60 г масло
3 яйца
220 г захар
450 мл прясно мляко
ванилия
допълнително
орехи
стафиди
 Време за приготвяне: 
- за подготовка - 5 мин.
 - за готвене - 40 мин.

Калории
Общо 2779
за една порция 347

Приготвяне


Макароните се сваряват в подсолена вода според указанието на опаковката.
Отцеждат се.
Тавичката се намазва с масло.
Останалото масло се разтопява.
Макароните се изсипват в намазаната с масло тавичка.
Заливат се с останалото масло и се разбъркват.
Яйцата се разбиват със захарта.
Прибавят се прясното мляко и ванилията.
Сместа се изсипва върху макароните.
Пече се на 220 С за около 20-25 мин, до зачервяване.
разрязва след като изстине.



 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...