Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

четвъртък, 9 март 2017 г.

Лесни спагети с гъби и зелен фасул


Много вкусно - това е начинът да накарате да хапнат зеленото и тези, които не обичат зелен фасул! Гарантирам ви положителен резултат!



Продукти
за 2 порции
200 г спагети
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
200 г гъби (печурки)
100 г замразен зелен фасул
магданоз
50 г кашкавал
2 яйца по желание
 Време за приготвяне: 25 мин.
 - за подготовка - 10 мин
 - за готвене - 15 мин.
Калории 
Общо 1575 Ккал 
За една порция 787 Ккал

Приготвяне 

Спагетите се поставят във вряща подсолена вода и се оставят да врат до готовност, според указанията на опаковката - 15 минути.
През това време в дълбок съд се загряват 2 с.л. масло с 2 с.л. зехтин. Добавят се нарязаните надребно скилидки чесън. Разбърква се.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи до изпаряване на водата, която гъбите пускат. Отдръпва се от огъня и се наръсва с нарязан на дребно магданоз.
Прибавя се зеления фасул и всичко се готви 2-3 минути.
Спагетите се отцеждат и се разпределят в чиниите за сервиране.
Оторе се поставя сместа от гъби и зелен фасул.
Много добра добавка е яйце.
Една с.л. масло се загравя в плитък тиган и в него се пържат 2 яйца "на очи", като жълтъкът трябва да остане течен.
Преди сервиране порциите се гарнират с изпърженото яйце и настърган кашкавал .



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...