Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 29 юни 2020 г.

Пиле по тайландски с кокос и манго


Ако искате да изненадате семейството или гостите, това е ястието. Приготвя се лесно. Може да се сготви предварително и да се затопли преди сервиране.Ароматно, леко, много вкусно! Леко пикантно.



Продукти
за 6 порции
1 кг пилешко месо от бутчета или комбинация с пилешко филе
 1 бр. средно голямо манго
50 г обелен и нарязан на ситно джинджифил
400 г кокосово мляко консерва
2 глави нарязан на ситно лук
1 червена чушка нарязана на кубчета
1 зелена чушка нарязана на кубчета
2 скилидки чесън нарязан на ситно
60 г олио
2 с.л. къри   на прах
2 с.л. соев сос
100 мл пилешки бульон
200 г заквасена сметана
5 г (1 ч.л.) нишесте
1 с.л. доматено пюре
  ориз за сервиране
150 г ориз
30 мл олио/масло
30 г стафиди
аспержи
18 броя (250 г)
10 г .(1 с.л.) масло

Време за приготвяне: 65 мин.
- за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 50 мин.

Калории 
Общо 4430 Ккал
 За една порция 740  Ккал 



Приготвяне 

Месото се нарязва на кубчета и се маринова с кърито и соевия сос. Престоява в хладилник няколко часа.
В половината от предвиденото олио, загрято в дълбок съд,   се запържва месото до златисто, на няколко пъти, за да има възможност да се изпари водата. Изважда се върху домакинска хартия и се оставя настрани.
В остатъка от олиото се задушават последователно лукът, нарязан на дребно, чесънът , джинджифилът , нарязан на ситно, чушките на кубчета.
След омекване на зеленчуците се добавя пилешкият бульон(вода със сол), кокосовото мляко и пилешкото месо. Огънят се намалява и се оставя да заври. Вари се до пълна готовност на месото.
Прибавя се нарязаното на кубчета манго.
В купичка се изважда малко от течността  и в нея се разбъркват нишестето и  заквасената сметана . Добавя се към месото и се овкусява със сол и черен пипер. Вари се още 2-3 минути .
Оризът се запържва в маслото и се добавят 3 части вода и стафидите, сол на вкус.Вари се 10-12 минути  исе изключва.Оставя се покрит с капак.
Аспержите се почистват и бланшират в подсолена вода . Изваждат се в ледена вода.
След подсушаване се запържват за 1-2 минути на тиган.


Източник
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow