Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 12 април 2020 г.

Кешкек - пиле с булгур(пшеница)



Не съм очаквала нещо толкова просто да бъде толкова вкусно! Много се изненадах от аромата и сладостта на това ястие от грузинската кухня! Същевременно е здравословно, лесно за приготвяне и не твърде калорично. Препоръчвам ви да опитате!





Продукти
за 3 порции

1/2 пиле (600 г)
150 г булгур (пшеница)
40 г масло
1/2 ч.л. кимион
2 с.л. масло
гъби (по желание)

 Време за приготвяне:  1 час
- за подготовка - 
 - за готвене - 1 час




 Калории без гъбите
Общо 2100 Ккал 
За една порция 700  Ккал 


Приготвяне 

Пшеницата се сварява като се спазва съотношение 1 мерителна чаша пшеница : 4 мерителни чаши вода. Трябва да набъбне и да се разпука.След това леко се пасира. Не искаме тест, а само зърната да са леко смачкани.
Пилето се сварява в подсолена вода до разпадане на месото. Обезкостява се.
Месото се прибавя към пшеница, долива се от бульона до желаната гъстота и още малко. Може да се добави и малко масло.
Вари се на много слаб котлон за 4-5 минути.
1-2 с.л. масло се разтопяват в тиган и се прибавя 1/2 ч.л. кимион. Веднага се изсипва върху пилешката каша.
Сервира се топло. Може да се съхранява в хладилник и да се загрее отново на много слаб огън.
На снимката ястието е гарнирано със запържени в масло гъби.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...