Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 1 октомври 2019 г.

Свински врат в крок пот с плънка от ябълки



Комбинацията от свинско и ябълки е класическа. Свежестта на ябълките и богатите аромати чудесно допълват свинското месо, което остава крехко, приготвено продължително на ниска температура.Доставете си това есенно удоволствие.



Има много рецепти за свински врат в блога. Според мен това е най-лесното за приготвяне ястие, когато имаме гости. Много лесно, изключително вкусно и не изисква стоене до печката . Особено пък във вариант, когато е приготвено в уреда за бавно готвене, популярен като "крок пот".
Продукти 
за 8-10  порции
1 цял свински врат, около 2 кг
2-3 с.л. горчица
1 ч.л. черен пипер
2-3 с.л. соев сос
3-4 моркова
плънка
2 големи ябълки (400 г)
1 глава стар лук( 150 г)
масло 30 г
50 мл бяло вино
1 ч.л. куркума
1/4 ч.л. канела
щипка смлян карамфил
1/2 ч.л. джинджифил
щипка смлян индийски орех
1 с.л. мед
стафиди
глазура
2 с.л. кетчуп
1 с.л. горчица
щипка канела
1 с.л. мед
черен пипер
1 с.л. соев сос
сос
100 мл сметана
2 с.л. нишесте 15г)
 Време за приготвяне:10 часа
 - за подготовка - 30 мин.
- за готвене - 9 часа 30 мин.
  Калории 
Общо 4568  Ккал 
За една порция  460 Ккал

Приготвяне

Свинският врат се разтваря и изтънява с тънък остър нож. Процесът прилича на белене.Важно е да се получи правоъгълник с дебелина не повече от 1,5 см.
Намазва се с горчица и се поръсва с черен пипер и соев сос.
плънка
Ябълките се белят, почистват и режат на кубчета.
Лукът се нарязва на дребно.
В голям тиган се загрява маслото и в него се задушава за кратко нарязания лук.
Прибавят се ябълките, разбърква се няколко пъти и се добавят виното и подправките
Готви се омекване на ябълките.
Готовата плънка се разстила върху месото и внимателно се завива на стегнато руло.
Завързва се с подходящ за печене канап, като се дооформя рулото.
На дъното на крок пота се подреждат морковите.Върху тях се поставя месото. Намазва се с предварително разбърканата глазура.
Съдът се затваря и се включва на 9 -10 часа на слабо или 6 часа на силна степен.
След изваждане се изчаква 10-15 минути, преди да се освободи от конците и да се нареже.
Отделената при печенето течност се прецежда и се загрява в подходящ съд на котлона. Сгъстява се с 1- 2с.л. нишесте и се добавят 100 мл сметана.
Ястието се сервира със соса  и гарнитура по избор.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow