Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 19 септември 2019 г.

Печен заек в крок пот



Месото е сочно и ароматно, а приготвянето е супер лесно.Картофите са сварени отделно.

Продукти
за 6 порции
1 бр. заек - около 1.5 кг
50 г масло
50 мл ароматно бяло вино
смес за намазване
1 с.л горчица
1 с.л соев сос
1/2 ч.л мащерка(или друго по избор)
черен пипер
червен пипер
салвия
 Време за приготвяне: 4.5 ч.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -  4 часа


Калории 
Общо 3000 Ккал 
За една порция 500 Ккал 




Приготвяне 

Заекът се нарязва на 6 порции.
Приготвя се сместа за намазване и всяко парче месо се овалва в нея.
Порциите се подреждат в крок пота и върху всяка се поставя листче салвия и парченце от маслото.
Добавя се виното.
Готви се за 4 часа на силната степен.
Сервира се с отделения при готвенето сос и гарнитура по избор.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow