Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 26 януари 2019 г.

Бързо руло от бутер тесто с маскарпоне и сметана



Много нежен, лек десерт или придружаващ кафето сладкиш. Лесен за приготвяне, не изисква специални умения :).
Обичам всичко с бутер тесто. В блога има много  рецепти за солени и сладки печива с бутер тесто. Прекрасно съчетание на хрупкава коричка с кремове, сирена, плодове...Един от недостатъците на сладкишите с това тесто е , че трудно се режат ( Наполеон) В този случай това се избягва, тъй като тестото е изпечено на лентички.


Идеята за сладкиша е от Йоли и Зиче, които са използвали различни кремове. Моят е трети вид.Мисля, че ще се получи добре и с друга комбинация, която смятам да опитам скоро.

Продукти
за 8-10 порции

275 г готово бутер тесто
крем
250 г маскарпоне
450 г заквасена сметана
4-5 с.л. пудра захар(на вкус)
ванилия
покритие
100 г крем сирене
100 мл течна сметана
1 с.л. пудра захар


Време за приготвяне: 35 мин.
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 15 мин.
Калории 
Общо Ккал 3800 Ккал
За една порция 475 Ккал

Приготвяне 

Фурната се включва на 200 С с вентилатор.Тестото, студено от хладилника, се нарязва на лентички с ширина около 1.5 см. Лентичките се подреждат в застлана с хартия за печене тава.
Пекат се до златисто за около 12-15 мин.
Крем
Маскарпонето и сметаната се разбъркват с пудрата захар и ванилията.
2-3 с.л. от крема се намазват върху чинията, в която ще се подрежда сладкиша.Отгоре се разполагат няколко пръчици от изпеченото, изстинало бутер тесто.
Покриват се с крем. Може да се поръси с какао, получава се добър ефект при разрязване и променя вкуса. Аз съм сложила само върху един от пластовете крем.
Отгоре се реди нов слой лентички от тесто, крем и така до като свърши.Завършва с ред от тестото.
Крем сиренето и сметаната се разбиват с пудрата захар. С получения крем се измазва сладкиша отгоре. Украсява се по избор. Аз съм сложила кокосови стърготини.
Прибира се в хладилник.Реже се студен, но се сервира след кратък престой на стайна температура.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Сонче и при теб много добре се е получило,страхотно и вкусно е!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow