Кафявият ориз е необработен, с обвивката ориз .Той е изключително богат на витамини, желязо, манган.Съдържа повече фибри.Твърди се, че намалява риска от сърдечносъдови заболявания и хипертония.Има по-различен вкус от белия ориз, лек аромат на ядки, и се вари по-бавно.Може да се приготви с лук, зеленчуци, гъби и подправки както белия.
Продукти
за 2 порции
1 к.ч. кафяв ориз
2 с.л.зехтин
Приготвяне
- оризът се накисва предварително във вода, поне за 30 минути, ако може повече
- отцежда се много добре и се оставя да изсъхне
- мазнината се загрява и в нея се запържва леко оризът
- добавя се 4 к.ч. вода, сол и подправки по избор- черен пипер, куркума
- вари се около 40 минути
- орехите се запичат за 1 минута на МВ и се натрошават на едро
- добавят се към ориза
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.