Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 24 март 2018 г.

Сладкиш "Наполеон" с готово бутер тесто



Още един  популярен любим сладкиш, който бях пропуснала с рецепта.Бързо и лесно, само да имаш търпение да го изчакаш до другия ден!



Продукти 
за 6 порции
300 г бутер тесто
крем
500 мл прясно мляко
2 яйца
3/4 ч.ч. захар(180g)
3 с.л. нишесте
1 ч.л. екстракт ванилия
30 г масло
допълнително
50 г смлени орехи
1 с.л. кокос
 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин.
Калории 
Общо 3192 Ккал 
За една порция 532 Ккал 
Приготвяне 
Най-пред се приготвя крема, за да има време да изстине.
В тесен дълбок съд се отделят 100 мл от прясното мляко. Добавят се яйцата, захарта, нишестето, ванилията и се пасира до пухкавост.
Остатъка от млякото се загрява до завиране и към него на струйка, с непрекъснато разбъркване се добавя яйчната смес,Вари се на слаб огън до сгъстяване.Около 4-5 мин. Отдръпва се от огъня и се примесва маслото. Бърка се до пълното му разтваряне. Крема се покрива с фолио и се оставя на студено.
Бутер тестото се разточва леко с точилка. Нарязва се на 4 еднакви по размер и форма парчета.
Подреждат се в тава застлана с хартия за печене и се надупчват с вилица.Ако има изрезки , също се слагат в тавата.
Пече в предварително загрята  на 220С без вентилатор фурна(200С с вентилатор) за 12-15 минути, до златисто.
Оставя се да застине.
На дъното на тортена чиния се слага 1 с.л. от крема.След това се редят последователно платка от тестото, 3-4 с.л. крем , като накрая се завършва с крем. Отстрани сладкиша се измазва с крем.
Орехите се запичат и смилат и се смесват с трохите от изрезките.С тази смес се покрива тортата отгоре и отстрани. Може и само с кокос.
Сладкишът трябва да престои няколко часа на студено преди да се сервира.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

3 коментара:

  1. Здравей Соня
    В момента печа твоето ароматно агнешко. И докато чакам с интерес прочетох и за юосещението ти юреди години в Йеросалим.
    В Германия днес е Великден но у нас е Цвеетница, затова ти пожелавам здраве, щастие и весели празници
    Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Катя! Весели празници и на вас и вашето семейство! Радвам се, че сте намерили нещо интересно в блога!Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  2. Great article and thanks for your work.You made an article that is interesting.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow