Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 1 ноември 2017 г.

Kак се пекат кестени на котлон



Кестените са ми любим от детството плод! Обичам ги варени или печени. Тези дни попаднах на дискусия как се пекат кестени и реших да споделя моя опит.



Продукти 

здрави кестени

 Време за приготвяне: 10 мин.
- за подготовка - 5 мин.
 - за готвене - 5 мин.

Калории 
Общо за 100 г сурови 180  Ккал 
За една порция Ккал 

Приготвяне 

Кестените се сцепват с ножче. Достатъчен е съвсем малък нарез, който позволява на парата да
излиза от кестена и предотвратява избухването му.
Котлона, независимо какъв,(имам пред вид, че може да е и керамичен) се загрява на максимална степен. Ако е газов, използваме метален съд с дебело дъно и изчакваме загряването му.
Кестените се подреждат върху котлона наведнъж.
Изчаква се докато по повърхността им се появят малки капчици , нещо като роса, и тогава се обръщат. Пекат се още около минута, проверява се дали и от долната страна са почернели.
Процесът е придружен с доста дим, но е за кратко!
Изваждат се и след като поизстинат, но са още топли се белят.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...