Кестените са ми любим от детството плод! Обичам ги варени или печени. Тези дни попаднах на дискусия как се пекат кестени и реших да споделя моя опит.
Продукти
здрави кестени
Време за приготвяне: 10 мин.
- за подготовка - 5 мин.
- за готвене - 5 мин.
Калории
Общо за 100 г сурови 180 Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне
Кестените се сцепват с ножче. Достатъчен е съвсем малък нарез, който позволява на парата да
излиза от кестена и предотвратява избухването му.
Котлона, независимо какъв,(имам пред вид, че може да е и керамичен) се загрява на максимална степен. Ако е газов, използваме метален съд с дебело дъно и изчакваме загряването му.
Кестените се подреждат върху котлона наведнъж.
Изчаква се докато по повърхността им се появят малки капчици , нещо като роса, и тогава се обръщат. Пекат се още около минута, проверява се дали и от долната страна са почернели.
Процесът е придружен с доста дим, но е за кратко!
Изваждат се и след като поизстинат, но са още топли се белят.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби
Това пък въобще не го знаех :) отивам за кестени, Сонче.
ОтговорИзтриванеУспех, Марта!
Изтриване