Признавам си , че не съм шокохолик, но този сладкиш, който ме привлече защото е без глутен, ми стана любим!
Рецептата е от майстор и любител на шоколада във всичките му разновидности - Дани от блога "Музика за свободното време". Благодаря ти, Дани! Очарована съм!
Акцентът в рецептата е запеченото какао, което придава чудесен аромат на десерта и го направи наситено шоколадов. Текстурата е влажна и мека и се запазва такава за няколко дни!
Копирам направо от Дани.
Продукти
за форма с диаметър 24 см
70 г какао
6 големи яйца
200 г бадемово брашно, при мен са смлени бадеми
220 г пудра захар
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
шоколадова глазура
1 ч.ч. млечна сметана
200 г черен шоколад, 70 % какао
Време за приготвяне: - 2.5 часа
за подготовка - 100 мин.
за готвене - 30 мин.
Приготвяне
Фурната се загрява на 150 градуса.
Какаото се поставя върху хартия за печене в тавата на фурната,
като се разстила равномерно.
Пече се около 1,5 часа, като се разбърква на 20 минути.
През това време цялата кухня ухаеше на какао :)
Оставя се да изстине.
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавят се какаото и бадемовото брашно, разбъркани с бакпулвера и содата.
Хомогенизира се добре и се изсипва във форма, 22 -24см, покрита с хартия за печене.
Пече се при 180С, 30-40 минути .
Оставя се да се охлади, преди да се извади от формата.
За глазурата
Загрява се сметаната, но без да заври.
Сваля се от огъня, добавя се начупения шоколад и се разбърква до пълното
му разтапяне.
Охлажда се и се нанася върху сладкиша.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.