Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (17) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (200) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (34) за празник (106) заек (3) закуски (62) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (22) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (73) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (54) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (16) чия (2) шоколад (33) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (35) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 11 ноември 2017 г.

Кошнички от кайма с плънка от спанак




Продукти
за 4 порции



  • 400 г телешка кайма
  • подправки - черен пипер, сол
  • 1 с.л. масло
  • 1 с.л. галета
  • 50 г спанак
  • 1 с.л. масло
  • 50 г сирене
  • 1-2 скилидки чесън
  • 4 малки яйца




Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 10мин.
 - за готвене - 30 мин.



Калории
 Общо 2040  Ккал 
За една порция 510 Ккал 



Приготвяне 

Каймата се овкусява с подправки по избор - сол, черен пипер.
Подготвят се малки огнеупорни купички като се намазват с масло и поръсват с галета.
Каймата се разстила в купичките като се оформя като кошничка.
Пече се на 200 С за около 15 мин. до зачервяване.
Спанака се реже и задушава в 1 с.л. масло за много кратко. Прибавя се сиренето и намачкания чесън и се обърква.
Изпечените кошнички от кайма се пълнят със спаначната смес . Отгоре се чуква едно малко яйце.



Пече се още около 5 мин. до забулване на яйцето. Добре е жълтъкът да остане течен.
Купичките се изваждат от фурната и се охлаждат за малко. Кошничките се изваждат с помощта на вилица и се сервират в чиния.
Украсява се по избор със зеленчуци.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...