Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 19 декември 2020 г.

Две рецепти с праз на тиган - с домати или с яйца и сирене


В нашето семейство много обичаме праз. Блогът е пълен с рецепти с вкусен зеленчук. Може да се използва за всичко - салати, супи , основни ястия. Много подходящ за разнообразяване на храненето по време на пости. 
В предложените пържени ястия се оползотворява едновременно и зелената и бялата част на праза.



Продукти

за праз с домати

зелената част н 3-4  стръка праз 
800г консерва домати на кубчета
1 с.л. захар
2-3 с.л. олио
черен пипер
кимнон
сол
Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин. 
 Калории 
Общо Ккал 
За една порция Ккал
 Приготвяне 
Празът се измива  много добре и се реже на половин см.
Олиото се загрява в дълбок съд и празът се задушава за около 10 мин. , до омекване.
Прибавят се доматите  и се сол, готви се за 15 минути, до сгъстяване.
Овкусява се с подправките и се вари на слаб огън още няколко минути.
Сервира се с хляб и сирене.

Продукти

за праз с яйца и сирене

бялата част на 3-4 стръка праз
2 с.л. олио
50 г сирене
2 яйца

Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин. 

 Приготвяне 

Празът се реже на ситно.
Олиото се загрява в тава и в него се задушава празът . Отнема около 10 мин.
Прибавя се натрошеното сирене, разбърква се няколко пъти, до разтопяване и се добавят яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow