В предложените пържени ястия се оползотворява едновременно и зелената и бялата част на праза.
Празът се реже на ситно.
за праз с домати
зелената част н 3-4 стръка праз
800г консерва домати на кубчета
1 с.л. захар
2-3 с.л. олио
черен пипер
кимнон
сол
Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 30 мин.
Калории
Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне
Празът се измива много добре и се реже на половин см.
Олиото се загрява в дълбок съд и празът се задушава за около 10 мин. , до омекване.
Прибавят се доматите и се сол, готви се за 15 минути, до сгъстяване.
Овкусява се с подправките и се вари на слаб огън още няколко минути.
Сервира се с хляб и сирене.
Продукти
за праз с яйца и сирене
бялата част на 3-4 стръка праз
2 с.л. олио
50 г сирене
2 яйца
Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
- за готвене - 30 мин.
Приготвяне
Олиото се загрява в тава и в него се задушава празът . Отнема около 10 мин.
Прибавя се натрошеното сирене, разбърква се няколко пъти, до разтопяване и се добавят яйцата.
Бърка се до леко запържване на яйцата и се отстранява от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.