Идеята за оформянето е от Ваня, "В моята кухня".
Продукти
за 6-8 броя
6-8 много тънки кори за баница
3 ябълки(200 г тиква)
2 с.л. тъмна захар Мусковадо
1/2 с.л. масло
1/2 ч.л. канела
щипка карамфил по желание
2-3 с.л. бяла кристална захар(по желание)
30 мл олио
орехчета
Време за приготвяне: - 35 мин.
за подготовка - 15 мин.
- за готвене - 20 мин.
Приготвяне
Ябълките се белят, почистват и смилат в блендер ( или настъргват на ренде).
Маслото се загрява в тенджерка и се прибавя захарта, разбърква се докато се разтопи и се добавят ябълките, канелата и карамфила. Изчаква се да заври и се оттегля, оставя се да изстине. Ако се използва тиква е необходимо най-напред да е свари, след това се пюрира и овкусява със захарта и подправките.
Всяка кора се маже с олио и се поръсва със захар. Може и без захарта, зависи колко сладко обичате.
С помощта на тънка пръчка кората се навива, като се оставят 3-4 см, те ще са основата на баничката . Навитата кора се събира(набръчква се) към средата, пръчката се изважда и се оформя кръгчето.
В средата се поставя плънката.Отгоре съм поставила орехче.
Баничките се подреждат върху хартия за печене, намазват се с малко мазнина.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна за 15-20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.