Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 13 февруари 2016 г.

Кръгли банички с ябълки или тиква



 Идеята за оформянето е от Ваня, "В моята кухня".

Продукти
за 6-8 броя
6-8 много тънки кори за баница
3 ябълки(200 г тиква)
2 с.л. тъмна захар Мусковадо
1/2 с.л. масло
1/2 ч.л. канела
щипка карамфил по желание
2-3 с.л. бяла кристална захар(по желание)
30 мл олио
орехчета

 Време за приготвяне: - 35 мин.
за подготовка - 15 мин.
 - за готвене - 20 мин.
 Приготвяне

Ябълките се белят, почистват и смилат в блендер ( или настъргват на ренде).
Маслото се загрява в тенджерка и се прибавя захарта, разбърква се докато се разтопи и се добавят ябълките, канелата и карамфила. Изчаква се да заври и  се оттегля, оставя се да изстине. Ако се използва тиква е необходимо най-напред да е свари, след това се пюрира и овкусява със захарта и подправките.
Всяка кора се маже с олио и се поръсва със захар. Може и без захарта, зависи колко сладко обичате.
С помощта на тънка пръчка кората се навива, като се оставят 3-4 см, те ще са основата на баничката . Навитата кора се събира(набръчква се) към средата, пръчката се изважда и се оформя кръгчето.
В средата се поставя плънката.Отгоре съм поставила орехче.
Баничките се подреждат върху хартия за печене, намазват се с малко мазнина.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна за 15-20 минути.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow