Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

понеделник, 25 май 2015 г.

Ягодов чийзкейк в чаша



Продукти
за 6-8 порции
основа
60г обикновени бисквити
40 г масло, разтопено
20 г кокосови стърготини
1 с.л. какао
1 п.ванилова захар
чийз
250 г  крем сирене(крема, Филаделфия)
3 с.л. пудра захар
200 мл кокосово мляко
150 мл течна сметана 30% масленост
1 п.(7г) желатин
200 г ягоди
1 с.л. захар
ягодов топинг
250 г ягоди
2 с.л. захар
1 с.л. желатин

 Време за приготвяне:
- за подготовка - 20 мин
 - за готвене -
Приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с останалите продукти за основата.
Получената смес се разпределя по дъното на чашите.
чийзкрем
200 г ягоди се почистват, измиват, ако са по-едри се нарязват и посипват с 1 с.л. захар.
Крем сиренето се разбива с пудрата захар, прибавя се кокосовото мляко.
Сметаната(студена, неподсладена) се разбива до сгъстяване и се смесва със сиренето.
Желатинът се залива със 50 мл студена, изчаква се да набъбне и се загрява на МВ(микровълнова) или на водна баня. Изсипва се в млечната смес и всичко се разбърква.
Ягодите се подреждат в чашките върху бисквитите.
Чийзкремът се разпределя отгоре.
Чашите се оставят в хладилник.
топинг
Ягодите се почистват, измиват и пасират.Прибавя се захарта и се загряват до разтопяване на захарта.
Желатинът се накисва  в 30 мл студена вода до набъбване и се прибавя към ягодите. Всичко се прецежда през гъсто сито. с получения сироп се залива чийзкрема.
Украсява се с пресни ягоди.
От същите продукти може да се приготви чийзкейк в кръгла форма 16 см.



2 коментара:

  1. обожавам чийз, независимо как е оформен. Гледам в твоя има и кокосов аромат, та ще взаимствам следващият път, Сонче. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусен и ароматен чийзкейк! В чашите много ме впечатли :) Ще се възползвам от идеята, Сонче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...