Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 17 юли 2014 г.

Плодов сладкиш с праскови и лешници




Продукти
за тава с диаметър 32 см

  • 500 г пресни праскови (нектарина) 
  • в т.ч. за украса отгоре
  • 6 яйца
  • 300 гр. захар
  • 2 ванилии
  • 2 с.л. сметана (кис.мляко)
  • 350 гр. брашно
  • 1  пак. бакпулвер 
  • 200 гр. краве масло (маргарин)
  •  настъргана кора на 1 лимон
  • 1/2 ч.л. канела
  •  200 г запечени смлени лешници.


Приготвяне



  • Фурната се включва на 180С.
  • Яйцата се разбиват със захарта, може с тел или с миксер.
  • Прибавя се киселото мляко, ванилията, лимона и канелата.
  • Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към яйчната смес.  
  • Маслото(маргарина) се разтопява и се добавя към тестото.Може да се използва и олио.
  • Накрая се изсипват нарязаните на кубчета плодове(оставя се за украса), запечените едро смлени лешници и всичко се разбърква с лъжица.
  • Изсипва се в намазаната с мазнина тава, отгоре се подреждат заделените за украса плодове.
  • Пече се  около 25-30 минути, до суха клечка, като към края на  печенето сладкиша се поръсва  с кафява захар.



3 коментара:

  1. Вкусно изкушение, Соня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам плодови сладкиши, а в съчетание и с лешници...
    това е една лятна фантазия ,Соня!
    Много хубава и красива идея, поздрави и усмихнато лято!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...