Продукти
за тава с диаметър 32 см
- 500 г пресни праскови (нектарина)
- в т.ч. за украса отгоре
- 6 яйца
- 300 гр. захар
- 2 ванилии
- 2 с.л. сметана (кис.мляко)
- 350 гр. брашно
- 1 пак. бакпулвер
- 200 гр. краве масло (маргарин)
- настъргана кора на 1 лимон
- 1/2 ч.л. канела
- 200 г запечени смлени лешници.
Приготвяне
- Фурната се включва на 180С.
- Яйцата се разбиват със захарта, може с тел или с миксер.
- Прибавя се киселото мляко, ванилията, лимона и канелата.
- Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към яйчната смес.
- Маслото(маргарина) се разтопява и се добавя към тестото.Може да се използва и олио.
- Накрая се изсипват нарязаните на кубчета плодове(оставя се за украса), запечените едро смлени лешници и всичко се разбърква с лъжица.
- Изсипва се в намазаната с мазнина тава, отгоре се подреждат заделените за украса плодове.
- Пече се около 25-30 минути, до суха клечка, като към края на печенето сладкиша се поръсва с кафява захар.
Вкусно изкушение, Соня!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесен е, Сонче! Летен и красив!
ОтговорИзтриванеОбожавам плодови сладкиши, а в съчетание и с лешници...
ОтговорИзтриванетова е една лятна фантазия ,Соня!
Много хубава и красива идея, поздрави и усмихнато лято!