Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 10 май 2017 г.

Понички на фурна



Още щом ги видях и ми "легнаха на сърцето" :)  . Благодаря за рецептата, Федора!



Не съм променила нищо. Меки, пухкави, топящи се в устата.Пробвах с различни пълнежи.Харесаха ми и без пълнеж, и с крем сирене и със  сладко. Главният дегустатор ги хареса най-много с крем. Така че , изборът е ваш!
Лесно и бързо, опитайте!

Продукти 
за около 30-40 броя според големината
чашката, с която рязах беше  диаметър 5 см 

180 милилитра прясно мляко
60 грама захар
2 яйца
80 грама разтопено краве масло
ванилия
460 грама брашно
15 грама суха мая

за намазване
80 грама разтопено краве масло

за овалване 
пудра захар
пълнеж по желание

Време за приготвяне: 
- за подготовка - 10 мин. 
- за готвене - 2 часа 

Калории без пълнежа
Общо 3850 Ккал 
За една порция (70 г) 250 Ккал 


Приготвяне 

Яйцата се разбиват със захарта и се поставят  в контейнера на машината за хляб. Прибавят  се  изброените продукти в посочения ред. Включва се  на програма "тесто" месене и втасване.
Когато тестото е готово, изсипва се   върху набрашнен плот и се  разточва на  кора с дебелина около 1 сантиметър.  ( Направих и по-дебели, станаха почти кълбо! )
Изрязват се с чашка  кръгчета  Подреждат се  на разстояние едно от друго върху тава, покрита с хартия за печене.
 Оставят се да втасат на топло до удвояване на размера, след което се  пекат в предварително загрята фурна на 180С. Който има вентилатор, може да го използва на режим вентилатор с долен нагревател на 160С. Пече се около 12 минути до златисто.
Изваждат се от фурната и веднага се намазват обилно с разтопеното краве масло.
Поръсват се с пудра захар.
Изчаква се да се охладят за около 10-15 минути и се напълват с пълнеж (използва се пош), пробивайки дупка отстрани на всяка "поничка". Овалват се  в пудра захар отвсякъде.
 Източник



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

3 коментара:

  1. Чудесна,много бърза и лесна рецепта.Поничките изглеждат прекрасно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са станали, Сонче!
    Все още не съм пълнила нищо с пош и
    е време да опитам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти , Дани!Признавам си, че ми отне време , докато се организирам с поша! Първите не бяха добре напълнени, после му схванах цаката!Използвах един дълъг накрайник с пресечен отвор и въртях поша на тук-натам, натискайки за да запълни по-голяма част от "поничката". Някои успях да препълня.Много зависи от пълнежа. Най-добре се получи с крема. А сладкото, за да не ми е толкова трудно, пасирах. Между другото, тези с крем бяха най-добри на другия ден. Държах ги в тортена чиния с капак.

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...