Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 23 януари 2016 г.

Най-лесният шоколадов тарт без печене



Сладкишът е много бърз и лесен.Рецепта за подобен  се намира в почти всеки блог. Може да откриете и клипчета с указания.



Продукти
за форма с диаметър 22см
основа
200 г обикновени бисквити
180 г масло
40 г кокосови стърготини
шоколадов мус
400 мл течна животинска сметана
1 ч.л. ванилова есенция
портокалова есенция
450 г шоколад - смес от черен и млечен
300 г плодове (ягоди)
 Време за приготвяне: -30 мин.
 за подготовка -15 мин
 - за готвене - 15 мин.
Приготвяне
За основата - Бисквитите се смилат в блендер или се начукват и се смесват с разтопеното масло и кокосовите стърготини до получаване на еднородна маса.
Получената смес се разпределя на дъното и по стените на формата като се притиска за да се уплътни.Оставя се на студено до приготвянето на шоколадовия мус.
За шоколадов мус сметаната се загрява на микровълнова за 1 минута или на котлон, но без да завира и към нея се прибавя натрошения шоколад.Разбърква се енергично и продължително с лъжица до получаване на гладка лъскава смес.Прибавя се есенцията.Разбърква се и се изсипва върху подготвената основа.
Изчаква се малко да изстине и отгоре се подреждат избраните плодове..

1 коментар:

  1. Наистина е много бърз и ужасно вкусен, правих го през лятото. Чудесен е и при теб!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...