Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 13 юни 2015 г.

Лесен сладкиш с череши и сирене крема(извара)



Заинтригувана от нестандартната техника на приготвяне на този сладкиш, и аз реших да го опитам! Оказа се лесно и мнооого вкусно! Основният подстрекател бе Христинка,  при която за първи път го прочетох. Благодаря за рецептата.
Добавките от моя страна са - малко захар в сиренето, аромат на ром и лимон.


Продукти
за тавичка с размер 21/33 см
или кръгла с диаметър 30 см
за сухата смес:
300 г брашно
250 г захар
1 пак. (10 г) бакпулвер
ванилия
за плънката:

500 г безсолна извара(аз използвах сирене крема)
400 г изчистени от костилките череши
3-4 с.л. пудра захар
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. есенция ром
1  ванилия

за течната част:
4 яйца
500 мл прясно мляко
ванилия
50 г захар
ванилия
100 г краве масло
 Време за приготвяне: - 2 ч.
за подготовка и изчакване -1ч.
 - за готвене - 45 мин.
Приготвяне
Кравето масло се разтопява и половината се изсипва в тава с размери 21/33 сантиметра.
Върху него се разпределя половината от сухата смес.
Следва сиренето, разбъркано със захарта, лимоновия сок и ароматите. Върху нея се разпределят черешите.
Изсипва се останалата суха смес.

Яйцата се разбиват леко със захарта, прибавят се прясното мляко и ванилията.
С тази смес се залива сладкиша и последно се налива останалото краве масло.
Така приготвеният сладкиш се оставя да престои 30 минути.
Фурната се загрява на 180 градуса и сладкиша се пече 40-45 минути до зачервяване.
Изчаква се да изстине добре и се поръсва с пудра захар по желание. Реже се на порции по избор след като е напълно изстинал!


1 коментар:

  1. Сонче, чудесен сладкиш се е получил! Благодаря ти за доверието! И ти, както и Снежи сте използвали крема сирене, което според мен е чудесна идея. :)
    Радвам се, че ви е харесал сладкиша!
    Поздрави и прекрасни почивни дни, мила!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...