Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

петък, 16 януари 2015 г.

Свинско месо с кисело зеле и ориз на фурна



Продукти
за 6 порции

  • 1 средна зелка(кисела) около 2 кг
  • 800 г свинско месо без кост, шарено, от плешка или бут
  • 50 мл олио
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. равна червен пипер
  • 1 ч.л. млян кимион
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 1-2 листа дафинови

необходимо време
за подготовка
за готвене
 Приготвяне

  • Зелето се реже на не много едро и се измива и отцежда.Колко ще го миете зависи от това колко е  кисело или солено.
  • В тенджерата, в която ще подготвяте зелето, се запържва предварително нарязаното на порции месо.Пържи се от двете страни докато се запечата(покафенява).
  • Прибавя се нарязаното и измито зеле, поръсва се с подправките и се разбърква.На този етап мазнината не е необходима.
  • Долива се вода , докато покрие зелето, но не повече. По време на варенето се добавя малко вода, ако е необходимо.
  • Вари се на среден огън до омекване на зелето или до готовност на месото, около 1 час.
  • Зелето и месото се изсипват в тава за печене, прибавя се оризът , мазнината, дафиновия лист и 1,5ч.ч. вода( ако има много вода от варенето сега се добавя по-малко).
  • Пече се на силна фурна (220С) докато оризът набъбне и ястието остане "на мазнина".Отнема 30-40 минути.
По същия начин може да се приготви и без месо, но мазнината трябва да се увеличи!

Много вкусно става, ако всички продукти се поставят наведнъж в глинен съд с капак  и се пече във фурната на слаб огън!


5 коментара:

  1. Класика си е това, Сонче! Често готвя у дома и пак умирам от глад като поглеждам снимките ти! Толкова го обичам! Рецептата е супер, лесна и много точна!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам! Чудесно зимно ястие. :)
    Поздрави, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. И в гювеч приготвено е чудно! Типично за зимата ястие.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

  4. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРИГОТВИ И БЕЗ ОРИЗ В ОБИКНОВЕННА ТЕНЖЕРА,БЕЗ ДА СЕ ПЕЧЕ НА ФУРНА , САМО ЧЕ АЗ ГО ГОТВЯ С СВИНСКА ОСМЯНКА . ЯСТИЕТО СТАВА СТРАХОТНО НО СЕ ИСКА ГОЛЯМ МАЙСТОРЛЪК ЗА ПРИГОТВЕНЕТО МУ .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен! Ще се радвам , ако споделите как приготвяте вие това ястие! Ще бъдре полезно и за другите читатели на блога, Поздрав!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...