Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 4 ноември 2014 г.

Праз с ориз и картофи на фурна




Продукти
за 4 проции

  • 4 големи стръка праз
  • 2 с.л. олио
  • 100 мл вино
  • 400 г картофи
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 с.л. мазнина
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер
  • кимион

 Приготвяне

  • Празът се реже на кръгчета и се задушава до омекване в мазнината и виното.
  • Картофите се белят и се нарязват на малки кубчета.Прибавят се към праза и се разбърква няколко пъти.Съдът се отдръпва от огъня.
  • Оризът се запържва в мазнината до побеляване.
  • Празът, картофите и оризът се изсипват в тавата, в която ще се пече ястието.Прибавят се солта и подправките, разбърква се.Налива се 3 ч.ч. вода(бульон).
  • Пече се за около 30 минути на 220С.



1 коментар:

  1. Това се казва решение на въпрос - с ориз или картофи...отговорът : и с праз! Сонче, много ми харесва предложението. на село с баба,често си правехме мешано ориз и картофи, защото всеки искаше различно. Виж сега ще му сложим и малко празец :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...