Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 19 септември 2012 г.

Телешко филе с кестени

В България рядко готвя телешко защото трудно намирам хубаво месо.Но тук, в САЩ има всичко :). Кестените са сварени и обелени и се продават така.


 

  Продукти 
за 5 порции

  • 1 кг телешко филе
  • 1 лимон
  • черен пипер
  • розмарин
  • 1 глава кромид лук
  • 1-2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 50 мл бяло вино
  • 2-3 с.л. брашно
  • 50 г масло
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 2  шепи белени кестени
  • 1 с.л.захар  

Приготвяне

  • месото се нарязва на тънки пържоли, които се начукват леко сн.1
  • наръсва се обилно с лимонов сок, черен пипер и розмарин и се оставя за поне 30 минути в хладилника сн.2
  • в голям тиган с капак или тенджера се загряват 2 с.л. масло и 2 с.л. зехтин
  • пържолките се овалват в брашно и се запържват от двете страни за по 2-3 минути, само да се запечатат сн.3.4
  • запърженото месо се изважда   и в същия тиган, в една с.л.зехтин , 1 с.л. масло и бялото вино, се задушават нарязаните на дребно лук и целина и настъргания морков , до омекване на зеленчуците
  • добавя се 1 с.л. захар и се разбърква
  • месото се връща в тигана(тенджерата) , добавя се 200-300 мл вода, да облее месото и огъня се намалява на слабо
  •  вари се около 40 минути и се прибавят кестените
  • вари се още 10-15 минути или до готовност на месото
  • сервира се с гарнитура по желание





6 коментара:

  1. Соня, обичам телешко, а твоето е много апетитно!
    Добавката на кестени е чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. За кестените завидях :) Обичам много, но мразя да ги беля :) Страхотна рецепта, Сонче! И в БГ се намира хубаво телешко, вече не е чак такава невъзможна мисия :)

    ОтговорИзтриване
  3. Соня,страхотно ястие...сочно и с чудесна гарнитура!
    Напълно съм съгласна с теб ,че в България трудно се намира хубаво телешко.
    Ще пробвам твоя вариант,много ми хареса рецептата!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, рецептата е много интересна, а такива кестени има в Карфур.
    Снимките са много апетитни:)
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  5. Американското телешко е от други породи и затова е крехко.
    Страхотна гозбичка,Соня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Iastieto e i mnogo vkusno. Kato edin ot degustatorite moga da kaja che kestenite biaha mnogo dobro dopalnenie

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...