Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (60) аспержи (3) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (35) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (26) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 6 август 2022 г.

Козуначени кифлички с шипков мармалад




Много лесни и бързи класически кифлички. Пълнежът може да бъде друго по-гъсто сладко или солен.

Продукти 
за около 24 броя малки  кифлички

тестото е замесено в хлебопекарна на програма "тесто" и редът на продуктите е като за машина, но може да се замеси и на ръка, по обичайния начин

3 яйца
150 г захар
80 мл олио
200 мл прясно мляко
1/2 ч.л. сол
ванилия
650 г брашно
7 г. , 1 пакетче суха мая
200 г мармалад


Време за приготвяне: 3 часа
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 40  мин.
- за изчакване 2 часа


Калории 
Общо Ккал 2614
За една порция Ккал 198



Приготвяне 

Яйцата и захарта се разбиват, слагат се в казанчето и се прибавят останалите течни продукти и солта.
Отгоре се изсипва брашното, а върху него маята.
(Аз предпочитам понякога да активирам маята предварително, особено ако имам съмненя. Тогава разтварям маята в малко от затопленото мляко с 1 с.л. от захарта и 1-2 с.л. брашно. След като "шупне" я смесвам с останалите течности.)
Машината се включва на програма "тесто", която включва месене и втасване за около 2 часа.
Готовото тесто се изважда и разделя на 4 части.
Всяка част се оформя на топка и след това се разточва на кръг.
От кръга се изрязват триъгълници. В единия край се поставя пълнежа и кифлите се завиват.
Подреждат се в тава застлана с хартия за печене. 
Оставят се да втасат за около 30 мин. в топла фурна , на 40 С.
Пекат се на 200 С за около 20 минути. По средата на печенето се намазват с разбито с малко вода яйце.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...