Етикети

агнешко (8) американска кухня (1) аспержи (2) баница (29) без глутен (22) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (20) българска традиционна кухня (139) великден (2) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (213) домашно консервиране (6) дребни сладки (33) дулче де лече (2) есен (32) желирано (38) за празник (117) заек (4) закуски (64) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (1) картофи (22) карфиол (1) кексчета (24) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (12) кокос (10) кремове (41) крок пот (10) круши (10) лесно (134) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (154) паста (21) патица (4) пилешко (49) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (63) пуйка (1) пътешествие (11) риба (23) с мая (26) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (96) сос(дип) (1) спанак (29) супа (28) тестени (60) тиква (9) тиквички (19) торта (60) френска кухня (31) хлебопекарна (5) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (22) чия (2) шоколад (39) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 5 февруари 2020 г.

Брауни чийзкейк 2




Продукти 
за тава с размер 27см/18см
12 порции
Масло 110 г
Шоколад 52 % какао 180 г
Захар 220 г
Фин екстракт за кафе 1 ч.л.
Сол 1 щипка
Бакпулвер 1 ч.л.
Яйца 2 бр. Големи
Ванилия ½ капсула (1п.)
Брашно 80 г
Какао 30 г
За чийзкрема
Яйца 1бр.
50 г захар
Ванилия 1 п.
 220 г крем сирене
Лимонова кора

 Време за приготвяне:70 мин.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 50 мин.

Калории Общо Ккал
 За една порция Ккал
Приготвяне 
 Маслото се загрява заедно със шоколада в микровълновата, около 1 мин. Разбърква се до пълно разтопяване на шоколада.
Прибавя се захарта, ванилия, сол, кафе и яйцата едно по едно. Сместа е доста гъста.Брашното, бакпулвера и какаото се пресяват и се прибавят с леко разбъркване( с шпатула). 
Тавичката се застила с хартия за печене и се намазва с масло. 2/3 от Шоколадовата смес се изсипва и се заглажда.
Яйцето се разбива със захарта, добавя се крем сиренето и се разбърква добре.Изсипва се върху шоколадовата смес в тавата.
Отгоре се добавя останалата част от тъмното тесто. С лъжица се разбърква, като се правят фигурки.

Пече се на 190 С за около 50 минути,  до суха клечка.Изчаква да изстине добре и тогава се реже.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Сред любимите десерти вкъщи са и брауни и чийзкейк, а когато се съчетаят в едно, са удоволствие. Разкошна рецепта, Сонче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...