Етикети

авокадо (2) агнешко (8) американска кухня (2) аспержи (3) баница (29) без глутен (26) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (21) българска традиционна кухня (141) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (220) домашно консервиране (6) дребни сладки (34) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (122) заек (4) закуски (67) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кексчета (25) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (10) кокос (11) кремове (42) крок пот (10) круши (10) лесно (137) манго (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (156) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (76) постно (37) праз (1) празник (11) предястие (64) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (27) салата (15) свинско месо (32) сладкиш (99) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (30) супа (29) тайландска кухня (1) тестени (62) тиква (9) тиквички (19) торта (63) френска кухня (32) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (23) чия (2) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 25 януари 2017 г.

Лесна "вита" торта със сметана, крем сирене и сладко


Много отдавна исках да направя такава торта, но   все отлагах. И напразно! Оказа се много лесно, подходяща е за по-гъсти кремове и позволява всякаква украса. 👌👍


 Тортата е много лека и сочна.Споделям  най-вече заради технологията на приготвяне на сладкиша.
Блатът се пече наведнъж и това е голямото  предимство. Сглобяването след това е за минути.
Продукти
за торта с диаметър около 24 см
12 порции

за блата
5 яйца
120 г (1/2 ч.ч.) захар
100 г (1/2 ч.ч.) брашно
2 с.л. какао
за крема
400 г крем сирене
400 мл сметана
400 г сладко по избор
 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 40 мин
 - за готвене - 20 мин



Калории
общо 4893 Ккал
за 1 порция 408 Ккал


Приготвяне 

Блат
Приготвя се голямата тава на печката.
Яйцата се разбиват със захарта до пълното й разтваряне и получаване на гъст пухкав крем - около 10 минути.
Прибавят се пресетите брашно и какао, на части , като се разбърква внимателно с шпакла.
Тестото се разстила върху застлана с хартия за печене тава.
Пече в предварително загрята на 180 С ( 375 F)  фурна до суха клечка - 15-20 минути.
Изважда се от фурната и веднага се обръща върху друга хартия за печене, предварително посипана с пудра захар.
Внимателно се отлепва горната хартия.
Оставя се да изстине.
Разрязва се на няколко ленти  с еднаква ширина, толкова колкото ще бъде височината на тортата.


Крем
Крем сиренето се разбива с миксера.
Сметаната се разбива до пухкавост и се примесва с крем сиренето.
Прибавя се избраното сладко и се разбърква до еднородна смес.
Не съм слагала, но бих добавила една идея желатин (7г) , само за по-добър вид на тортата, no pyk taka e izkl\ìtelno so`na..
Оформяне
Нарязаните ленти от блата се подравняват и се мажат с крема. Завиват се спираловидно на руло.
Отгоре и отстрани тортата се измазва с остатъка от крема. Украсата е по избор.



Забележка: Може да се изпече още един блат, от който да се изрежат два кръга за отдолу и отгоре на тортата.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...