Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (6) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (183) домашно консервиране (6) дребни сладки (28) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (2) закуски (59) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (1) китайска кухня (8) кифлички (10) кремове (29) крок пот (1) круши (10) лесно (122) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (143) паста (17) патица (2) пилешко (46) пити (17) плодове (70) постно (33) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (25) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (25) супа (26) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (25) хлебчета (6) череши (8) чийзкейк (13) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (45) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (12)

търся в този блог

неделя, 12 февруари 2017 г.

Крем пита с готови кори за баница



Представям ви нещо изключително бързо, много лесно и най-вече вкусно! Ще се влюбите!Рецептата е една от първите публикувани в блога. Сега е леко променена, с по-лесен крем.
Ако не сте правили още този сладкиш, горещо ви го препоръчвам! Опитайте и двата варианта, аз не мога да кажа кой е по-добър!
Другата рецепта е тук



Продукти
за форма с диаметър 16-18 см
6-8 порции
5 бр. кори за баница - 150г
30 г масло+
1 с.л. олио
крем
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
2 яйца
3 с.л. брашно
2 п. ванилия
30 г масло

 Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка -   10 мин.
- за готвене - 30 мин.

Калории
Общо 2140 Ккал
за 1 порция 267 Какал


Приготвяне 


Мазнината се загрява до разтопяване на маслото.
Фурната се загрява на 200 С.
Тавичката, в която ще се приготвя сладкиша, се намазва с мазнина - дъното и стените.
Всяка кора се намазва с мазнина и се подреждат една върху друга  тавичката.
Пече се до златисто, около 15 мин.
Изважда се от фурната и корите леко се натрошават. ( това е за по-лесно сервиране след това )
крем
400 мл от млякото се слагат да заврат заедно със захарта.
В блендер се слагат 100 мл мляко, те яйца и брашното.Разбърква се много добре. Може да се използва висок съд и пасатор.
Получената смес се изсипва внимателно във врящото мляко. Бърка се с телена бъркалка докато заври и започне да се сгъстява. Отдръпва се от огъня.
Прибавят се ванилията и маслото. Разбърква се добре.
Кремът се изсипва върху изпечените кори.
Запича се отново за 10 тина минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.


2 коментара:

  1. Здравейте! Изглежда много изкушаващо! Дали ще стане рецептата с ръчно теглени кори за баница или ще се получи само с фини кори?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Анонимен, не знам колко са ви дебели ръчно точените кори. По принцип е добре да са по-тънки за да се получи хрупкавият ефект. Но нищо не пречи да опитате, печете до зачервяване на корите. Ще се радвам , ако споделите резултата! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...