Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

вторник, 24 май 2016 г.

Ягодов сладкиш с кокос, шоколад, царевично и оризово брашно



Сладкишът може да се вмести в много категории - бързо, лесно, вкусно, диетично! Остава мек и сочен за няколко дни!




Продукти 
за форма с диаметър 16-18 см
8 порции
100 г меко краве масло
2 яйца L
100 г кафява захар
3 с.л. оризово брашно( с връх)
2 с.л. царевично брашно( с връх)
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт ванилия
25 г кокос
150 г пресни ягоди
40 г шоколад
30 г фини овесени ядки
за сервиране
лимонов крем с маскарпоне (следва рецепта)
или сметана
или сладолед
пресни плодове

 Време за приготвяне: - 70 мин.
за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 60 мин.

Приготвяне

Маслото, яйцата и захарта се разбиват на крем.
Прибавят се брашната, кокоса, бакпулвера и ванилията и се разбива добре.
Ягодите и шоколада се режат на малки парченца и се с месват с овесените ядки.
2/3  от горната смес се прибавя към тестото и се разбърква с шпатула.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма с подвижен пръстен.
Отгоре се наръсва останала смес от ягоди, шоколад и овесени ядки.
Сладкиша се пече в предварително загрята на 150 С фурна за около 1 час, до суха клечка.
Изчаква се малко да изстине и се изважда от формата.
Поръсва се с пудра захар.
лимонов крем
2-3 с.л. маскарпоне се смесват с 1 с.л. пудра захар, 1 с.л. лимонов сок и малко настъргана лимонова кора.



идеята е от тук
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Страхотен сладкиш с интересни съставки.Прекрасни снимки и представяне.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...