Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 13 декември 2014 г.

Наложена баница от готови кори със сирене и газирана вода(сода)




Това е един от най-лесните начини да се направи баница с готови кори. Резултататът е гарантирано положителен!

Продукти
за тава с диаметър 26 см

  • 240 г тънки кори за баница (8 броя)
  • 2 големи яйца(3 малки)
  • 3 с.л. кисело мляко
  • 150 г сирене
  • 120 г разтопено масло(олио)
  • 200 мл газирана вода


  Приготвяне



  • Фурната се загрява на 200 С.
  • Тавата се намазва с масло.
  • В купа се разбъркват яйцата, млякото, натрошеното сирене.
  • Корите се редят в тавата една върху друга, като всяка се маже с масло и се прегъва до размера на тавата.
  • През 3 кори( на две места) се слага от плънката.Завършва се с поне 2 пласта кори и мазнина.
  • Баницата се залива с газираната вода и се слага във фурната.
  • Пече се на 200 С за около 40 минути, до златисто.




6 коментара:

  1. Чудесна е баницата, Соня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудна е! Мека и вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Изпробвах рецептата, загрях фурната предварително, както се препоръчва в рецептата, печенето на баницата във фурната продължи не около 40 мин., а по-малко от 30 мин. и то при температура 150 градуса, а не 200, както е в рецептата и въпреки това баницата изгоря. Моята печка е със стъкло-керамичен плот, вероятно и фурната на тази печка пече по-бързо и по-силно. Имате ли представа, как да използвам рецептите Ви с такъв вид печка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, съжалявам за разочарованието, което съм ви причинила! Ако фурната е с вентилатор, винаги намалявайте препоръчаните градуси поне с 10С, поставяйте в долната част, не най-долу, но в долната трета на фурната, наблюдавайте печивото и ако е необходимо отгоре покривайте с алуминиево фолио! Наистина всички фурни са различни и всеки си знае своята! Поздрав и хубави празници!

      Изтриване
  4. Обожавам наложена баница! Ммммм, на снимката изглежда превъзходна, ммм, да си оближе пръстите човек

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...