Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (17) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (200) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (34) за празник (106) заек (3) закуски (62) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (22) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (73) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (54) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (16) чия (2) шоколад (33) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (35) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 16 юли 2014 г.

Пилешки рулца с плънка от спанак и сирене обвити в бекон





Продукти 
за 2 порции
(на снимката горе са 6-8 порции)

  • 2 пилешки филета по 150-200 г
  • горчица, лимонов сок
  • 6 тънки резена пушен бекон
  • шепа спанак
  • 30 г крем сирене
  • резен чедър
  • салвия, мента или босилек
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • 50 мл бяло вино

 Приготвяне


  • Филетата се разрязват и изтъняват с нож или се начукват между два пласта фолио.
  • Поръсват се с лимон и черен пипер и се оставят да отлежат.
  • Спанака се реже на дребно и се смесва със сиренето , прибавя се чеснов прах и черен пипер и другата избрана подправка .
  • Филетата се разстилат, покриват се с чедъра и в средата се поставя от плънката.
  • Завива се на руло  и се увива с   лентички бекон
  • Рулцата се поставят в намазана с мазнина тавичка, налива се виното и се пекат на 220 С за около 15-20 минути.
  • Сервират се с отделилия се при печенето сос и гарнитура.




9 коментара:

  1. Сонче, много, много вкусно ястие си приготвила! Направо няма да ми се става от масата, ако е пред мен...
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, страхотно е това ястие! Не знам защо не ми работеха новините на блоговете, които следя, та отдавна не съм се отбивала...а колко прекрасни рецепти имам да наваксвам :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно вкусни станаха...и сочни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното, Катя! Много се радвам , когато читателите споделят мнение за рецептата, още повече, когато им е харесала! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  4. Здравейте,
    описаното количество в рецептата от 2 пеперуди пилешко ли се състои или от една пеперуда? Също така режете ли месото на 2-3 по-тънки части или само начуквате, че не разбрах? На мен ще ми трябват около 8-9 руладини. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, самите филета всеки път са различни. Зависи от производителя. Ориентирайте се по грамажа 150-200г на порция, ако е за основно или 100-150 г за предястие. Филетата изтънявам като разрязвам и разтварям.не трябва да са много дебели за да се завият. Около 4-5 мм. Ако се разкъсат при разрязването, направете ги малки и повече бройки. Може да се сервират и цели, но най-добре нарязани. Ако нещо не е ясно, пишете. Поздрави и да ви е сладко.

      Изтриване
    2. Благодаря много за отговора!
      Аз искам да получа 8 парчета, както е при вас на снимката в тавичката. Колко бр. пеперуди трябва да използвам? Ако средно от 1 пеперуда излизат общо 4 бр. филета значи трябва да взема 2 предполагам.
      Също така виждам, че сте пекла в стъклена тавичка, нужно ли е да сложим ястието в загрята фурна или в студена?

      Изтриване
    3. Да, две по-големи филета ще са достатъчни може би. Ако стъклената тавичка е качествена,няма проблем да я сложите в загрята фурна, както изисква рецептата. Нека виното да не е студено. Поздрави и успех!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...