Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (13) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (133) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (188) домашно консервиране (6) дребни сладки (30) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (32) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (24) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (53) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (1) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 16 декември 2013 г.

Палачинки със скариди и гъби (кралски палачинки)


Тестото и пълнежа за палачинките са взаимствани от "Кралски палачинки", естествено с определени изменения и допълнения.
В тестото освен прясно мляко има и заквасена сметана и разтопено масло.Може да направите сравнение с обичайните ми палачинки.
Резултатът беше отличен, палачинките са превъзходни и със соления, и със сладък пълнеж.
Със скаридите се получава едно вкусно и изискано предястие.
Дозата за тестото е по-голяма, така че можете да напълните една част с нещо друго.
Пълнежът е достаъчен за 8-10 броя, които са за 6-8 порции.
Продукти
тесто за 16 -18 палачинки 20  см
5 яйца
500 мл прясно мляко0
100 г заквасена сметана
2,5 ч.ч. брашно
щипка сол
2 с.л. разтопено масло
за пърженето - 2с.л. зехтин с 2 с.л. масло
за пълнежа на 8 броя 
1 с.л. зехтин + 2 с.л. масло
1/2 от малака глава стар лук
3 скилидки чесън
6 бр. големи гъби печурка
250 г розови скариди*
4-5 розички броколи(замразено или бланширано)
200 г крем сирене
50 г настърган кашкавал
* възможно е да се замени с някаква маринована или пушена риба

 Приготвяне

палчинки
  • яйцата се разбиват с тел, прибавя се половината мляко
  • примесва се брашното със солта
  • добавят се сметаната и разтопеното масло и остатъка от млякото, разбърква се до получаване на рядко тесто
  • за пърженето - смесват се маслото и зехтина и с полученото се маже тавата след всяка втора палачинка
пълнеж
  • зехтина и маслото се загряват и в тях се задушават много дребно нарязаните лук, чесън
  • след омекването им се добавят ситно нарязаните гъби, а след тях и скаридите (отцедени)
  • следват броколите, крем сиренето и кашкавала, всичко се обърква и се отдръпва от огъня
  • палачинките с епълнят с така приготвената смес, режат се на 3 или четири части и се овързват със стрък зелен лук.







13 коментара:

  1. Сонче, много интересно и все с любими съставки. Прекрасна идея, мисля, че е подходящо и за празничната вечеря на Коледа или Нова година. :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери! не случайно са "кралски", вкусно е! Поздрави!

      Изтриване
  2. Сонче, тези палачинки, просто няма как да оставя без коментар. Неустоими са, наистина кралски! Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Катя! Хубави предпразнични дни ти желая!

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря, Роси, радвам се , че ти харесва!

      Изтриване
  4. Плънката е страхотна и определено ще пробвам тази комбинация. Поздравления :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благоадаря, Жана, надявам се да ви хареса! Поздрави!

      Изтриване
  5. Страхотна плънка,непременно ще я пробвам, поздрави и прегръдки, Соня!

    ОтговорИзтриване
  6. Kak se servirat palachinkite ? topli ili stydeni . Predvaritelno Blagodaria za otgovora . Shte opitan da gi prigotvia za Nova godina.Kazvam se Nina no niamam profil v Google za tova izpolzvam anonimen za koeto molia za izvinenie . Shte proveria za otgovora vi po-kasno.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Нина! Топли са по-вкусни, може да ги приготвите предварително и да ги сервирате леко затоплени в микровълновата.Добър вариант е да ги запечете, покрити с настърган кашкавал.Позддрави, желая ви весели празнични дни и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Blagodaria mnogo i veseli praznitsi i na Vas

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...