Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (19) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (201) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (36) за празник (108) заек (3) закуски (63) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (23) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (11) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (75) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (60) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (57) тиква (9) тиквички (17) торта (55) френска кухня (27) хлебопекарна (4) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (17) чия (2) шоколад (35) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

четвъртък, 16 август 2018 г.

Чийзкейк с плодове и шоколад, за половин час, без печене




Сладкишът е много приятна комбинация от пресни плодове, шоколад и крем сирене. Може да се приготви само за половин час!


Продукти 
за форма с диаметър 20см
6-8 порции
за основата
200 г бисквити
50 гр масло
50 г ядки
Вместо това аз използвах от готовите десртчета с овесени ядки и мед 
чийзкрем
400 г крем сирене
300 г заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
ванилия
200 г пресни боровинки
15  г желатин
заливка
100 г шоколад
100 мл течна сметана
пресни плодове за украса

 Време за приготвяне: 4 ч. 30 мин.
- за подготовка - 30 мин.
- за готвене и изчакване 4 часа  
Калории 
Общо 4200 Ккал 
За една порция 525  Ккал 


Приготвяне 
Моят сладкиш е приготвен в стъклена купа за салата(големият диаметър 20 см.), накрая обърнат в чинията за сервиране.
Така че най-напред застиламе купата с фолио за свежо съхранение, като оставяме отстрани да виси около 10 см.
чийзкрем
Крем сиренето, сметаната, пудрата захар се разбиват с миксер. Прибавя се ванилията и пресните плодове и се разбърква с лъжица.
Желатинът се оставя да набъбне в 50 мл вода и след това се загрява за 30 сек. в микровълновата фурна.
Прибавя се внимателно към крем сиренето и сметаната, разбърква се.
Готовата смес се изсипва в приготвената купа.
Отгоре се подреждат десертните блокчета. Завиват се с висящата част от фолиото. Десертът се прибира в хладилника за 3-4 часа.
Изважда се от хладилника и се обръща в чиния за сервиране с помощта на фолиото, което се отстранява.
шоколадово покритие
Сметаната се загрява и в нея се поставя начупения шоколад.Разбърква се до пълното му разтопяване.
С получения ганаш се залива тортата.
Украсява се с пресни плодове.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...