Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (19) Бетоловото (15) броколи (4) бутер тесто (19) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) десерти (201) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (2) есен (32) желирано (36) за празник (107) заек (3) закуски (62) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (22) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (7) кремове (37) крок пот (5) круши (10) лесно (130) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (148) паста (20) патица (2) пилешко (48) пити (18) плодове (75) постно (36) праз (1) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (22) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (89) сос(дип) (1) спанак (27) супа (28) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (55) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (17) чия (2) шоколад (35) ябълки (16) ягоди (31) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (35) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

неделя, 25 февруари 2018 г.

Крем пита с бутер тесто и готов пудинг



В блога вече има доста варианти на този сладкиш -
с бутертесто:
Крем пита от бутер тесто с ягоди
Малки сладки от готово бутер тесто с портокалов крем
и с кори за баница:
Крем пита с готови кори за баница
Крем пита с готови кори



Продукти 
за правоъгълна форма 26/12см
6-8 порции
300 г готово бутер тесто
1 л прясно мляко
100 г захар
2 пак. ванилов пудинг Д-р Йоткер
(всеки за 500 мл мляко)
80 г масло
100 мл течна сметана
запечени орехи
кокос
Време за приготвяне: 30 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 20 мин.
Калории 
Общо 2880 Ккал 
За една порция 352  Ккал

Приготвяне
Фурната се включва на 220 С ( 200 с вентилатор).
Тестото се разстила и се оформя като леко се разточва.
Разделя се на 2 части( 2 платки) според големината на формата в която ще се приготвя сладкиша. Аз използвах правоъгълна форма с пръстен, но може и в тавичка.
Едната платка се нарязва на квадратчета. Тестото се подрежда в голяма плитка тава върху хартия за печене.( Може да се използва хартията, в която е увито охладеното бутер тесто).Голямата платка и малките квадратчета се надупчват с вилица.
Пече се в загрята на 220 С фурна за 10-12 минути до златисто.
Докато тестото се пече се приготвя
крем
Двете пакетчета пудинг се смесват с около 200 мл от млякото и захарта.
Останалото мляко се завира и се отдръпва от котлона. В горещото мляко се прибавя  разтворения пудинг  и се разбърква. Връща се на котлона за 1 минута при непрекъснато бъркане. Прибавят се сметаната и маслото и се оттегля от огъня. Разбърква се добре и се оставя да застине.
Цялата платка се поставя на дъното на формата и се покрива с половината крем.
Отгоре се подреждат изпечените квадратчета от бутер тесто.
Залива се с останалия крем.
Поръсва се със смлени орехи или кокос.
Консумира се след охлаждане.



 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...