Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (15) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (137) великден (1) гарнитура (30) гост (9) гостуване (1) десерти (195) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (30) за празник (104) заек (3) закуски (62) запеканка (10) италианска кухня (34) кайма (24) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (5) круши (10) лесно (128) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (147) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (10) предястие (59) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (87) сос(дип) (1) спанак (27) супа (27) тестени (55) тиква (9) тиквички (17) торта (52) френска кухня (27) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (15) чия (2) шоколад (30) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

сряда, 10 януари 2018 г.

Две рецепти с кайма на фурна - руло"Стефани" и голямо кюфте с плънка от спанак и гъби





Понякога трябва да приготвим нещо бързо и в хладилника има само кайма и яйца. Предлагам ви 2 лесни ястия на фурна, които са готови за по-малко от час.


Първият вариант  е бърза запеканка на фурна от кайма, мляко и яйца с добавка на  произволни зеленчуци. Понякога я наричат "Голямо кюфте".


Продукти
за 4-6 порции
тавичката е около 15/25 см
800 г кайма
4 яйца
3с.л. галета
100 мл прясно мляко
подправки по избор
чубрица, черен пипер, босилек, мащерка
плънка
1 малка главичка лук
200 г спанак
300 г гъби
чесън
чубрица
Време за приготвяне: 50 мин.
- за подготовка - 5 мин.
- за готвене - 40 мин.
Приготвяне

Каймата се омесва с посочените продукти и подправки.
плънка
Лука се задушава в 1 с.л. масло.Прибавят се гъбите, след като потъмнеят се добавя спанака.Задушава се до омекване.
Половината кайма се разстила   в тавичка намазана с мазнина и поръсена с галета.
Отгоре се разпределя плънката.
Покрива се с останалата половина от каймата.Поръсва се с галета.
Пече се в предварително загрята на 180 С фурна за около 40 минути, до зачервяване.
Сервира се веднага, с прясна или кисела салата.



Второто ми предложение е популярното в България Руло"Стефани".
Продукти
за 4-6 порции

800 г кайма
1 яйце
50 мл прясно мляко
3 с.л. галета
кимион
черен пипер
плънка
5 твърдо сварени яйца
2-3 кисели краставички
1-2 сварени или от туршия моркови
 Време за приготвяне: 55 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене -40 мин.
 Калории
 Общо Ккал
За една порция Ккал
Приготвяне 
Каймата се омесва с посочените продукти.
Разстила се върху мокра чиста памучна кърпа.Получава се правоъгълник с размер около 25/30 см и дебелина около 1 см.
В единия край на правоъгълника от кайма се подреждат яйцата и нарязаните по дължина моркови и кисели краставици.
Повдигайки внимателно мократа кърпа се завива каймата на руло.Не пробвайте с ръце, не става.
Рулото се затваря плътно отгоре и отстрани и се обръща с прихлупената част надолу.
С помощта на кърпата се прехвърля в намазана с мазнина тавичка.
Отгоре се посипва с галета.
Пече се в предварително затоплена на 180 С фурна(350Ф с вентилатор) за около 40 минути, до получаване на  златист загар.
Сервира се нарязано на филийки със салата по избор.При сервирането може да се добави сос - бешамел или друг вид .



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...