Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 12 февруари 2017 г.

Крем пита с готови кори за баница



Представям ви нещо изключително бързо, много лесно и най-вече вкусно! Ще се влюбите!Рецептата е една от първите публикувани в блога. Сега е леко променена, с по-лесен крем.
Ако не сте правили още този сладкиш, горещо ви го препоръчвам! Опитайте и двата варианта, аз не мога да кажа кой е по-добър!
Другата рецепта е тук



Продукти
за форма с диаметър 16-18 см
6-8 порции
5 бр. кори за баница - 150г
30 г масло+
1 с.л. олио
крем
500 мл прясно мляко
5 с.л. захар
2 яйца
3 с.л. брашно
2 п. ванилия
30 г масло

 Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка -   10 мин.
- за готвене - 30 мин.

Калории
Общо 2140 Ккал
за 1 порция 267 Какал


Приготвяне 


Мазнината се загрява до разтопяване на маслото.
Фурната се загрява на 200 С.
Тавичката, в която ще се приготвя сладкиша, се намазва с мазнина - дъното и стените.
Всяка кора се намазва с мазнина и всички се подреждат една върху друга в  тавичката.
Пече се до златисто, около 15 мин.
Изважда се от фурната и корите леко се натрошават. ( това е за по-лесно сервиране след това )
крем
400 мл от млякото се слагат да заврат заедно със захарта.
В блендер се слагат 100 мл мляко, 2те яйца и брашното.Разбърква се много добре. Може да се използва висок съд и пасатор.
Получената смес се изсипва внимателно във врящото мляко. Бърка се с телена бъркалка докато заври и започне да се сгъстява. Отдръпва се от огъня.
Прибавят се ванилията и маслото. Разбърква се добре.
Кремът се изсипва върху изпечените кори.
Запича се отново за 10 тина минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.


събота, 4 февруари 2017 г.

Шницел от свинско или телешко месо - подробно




Класическо ястие.Месото остава сочно под хрупкавата коричка на панировката.
Продукти 

за 2 порции

350-400 г крехко месо - филе
сок на 1/2 лимон
1/2 ч.л. черен пипер
2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
3 с.л. брашно
1-2 яйца
3 с.л. галета
1/2 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол

 Време за приготвяне:20 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 10 мин.


Приготвяне


Месото се реже на филии с дебелина около 0.5 см. Начуква се леко с чук за месо.
Поръсва се с лимонов сок и черен пипер.
Оставя се да престой за поне 1/2 час.
Приготвят се чиниите за панировката - една с брашно, една с разбито яйце и една с галета, смесена с мащерка и сол.
Зехтина и маслото се загряват .
Шницелите за потапят последователно в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещената мазнина. От всяка страна по 2.5 - 3 минути, на среден огън, до златисто.
Сервират се веднага топли, с гарнитура по избор.


 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...