Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 8 май 2017 г.

Сладки макарони на фурна с извара



Продукти 
за 6-8 порции
тавичката е с размер 31/18 см

250 г макарони(кухи)
1/2 ч.ч. захар
3 яйца
150 г извара
100 г бяло саламурено сирене
1 к.ч. олио(масло)
ванилия
600 мл прясно мляко
1 к.ч. ядки и стафиди



 Време за приготвяне: 45 мин.
- за подготовка - 10 мин
 - за готвене - 35 мин.



Калории 
Общо 2600  Ккал 
За една порция 325  Ккал 







Приготвяне 

Макароните се сваряват  като се изсипват във вряща подсолена вода за 12-15 минути.Изцеждат се и се изсипват в намазана с мазнина тавичка.
Добавят се начуканите ядки и стафидите и се разбърква.
Яйцата се разбиват със захарта до пухкавост. Прибавя се ванилията.
Изварата и сиренето се смесват, прибавя се остатъка от мазнината(олио или разтопено масло) и сместа се пасира до гладкост.
Смесват се разбитите яйца, млякото и пасираната извара и всичко се разбърква добре.
Макароните се заливат с горната смес.
Пече се в предварително загрята на 220 С фурна до златисто, около 20 минути.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби.

2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...