Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

сряда, 31 май 2017 г.

Крем карамел с крем сирене



Много нежен, с плътна структура, подобен на чийзкейк. Лесен и бърз десерт, който ще ви изненада приятно! Препоръчвам.

Продукти
за 10-12 порции
карамел

200 г захар
крем
5 яйца
1 кутия(400 г)  кондензирано мляко
250 г крем сирене
ванилия
400 мл прясно мляко

 Време за приготвяне: 1 час
 - за подготовка -10 мин
 - за готвене - 50 мин.

Калории
Общо 3600 Ккал
За една порция 300 Ккал




Приготвяне

От захарта се приготвя карамел, който още топъл се разпределя във формички за крем карамел.
Яйцата се разбиват .Прибавя се кондензираното мляко и се разбърква до хомогенност.
Добавя  се крем сиренето и се разбива с миксер.
Долива се с прясното мляко, слага се ванилията.
Формичките се подреждат в подходящ съд за печене на водна баня.
Готовата смес се разпределя във формичките.
Налива се вода в съда за печене поне до средата на височината на формичките.
Пече се на 175С за около 50 минути, до зачервяване.Водата не трябва да завира.
Охлажда се и се сервира.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Много интересна рецепта, Сонче! За пръв път чувам такъв вариант, а съм пробвала доста. Изглежда много вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...