Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (28) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (136) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (62) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (4) круши (10) лесно (127) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (145) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (27) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (55) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (3) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (14)

търся в този блог

събота, 11 март 2017 г.

Свинско с картофи в крок пот



Е няма такава вкусотия!  Класическа бг "манджа с картофи", но много, много вкусна, приготвена бавно, без добавка на вода, само в собствения сос на месото и зеленчуците!
Вместо уреда за бавно готвене може да се ползва гърне с капак и ястието да се запече във фурна.

Продукти
за 6 порции
1,5 кг свинска плешка
1,2 кг картофи
1-2 моркова
1 консерва домати (250 г)
1 голяма глава кромид лук
3-4 с.л. олио
100 мл червено вино
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
2 бр. листа дафинови
4-5 скилидки чесън
200 г гъби
1 червена чушка
1/4 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол

 Време за приготвяне: 5 часа
- за подготовка - 15 мин,
 - за готвене - 4,5 часа
Калории
Общо 5580  Ккал
 За една порция 930 Ккал

Приготвяне

Месото се реже на порции.
В дълбок съд се загряват 2-3 с.л. олио и месото се запържва от всички страни за много кратко, да се запечати.
Изважда се и се нарежда на дъното на крок пот.
В същия съд, в който е пържено месото се загрява още 1 с.л. мазнина и се сипва нарязания на едро лук.Разбърква се няколко пъти, налива се виното и когато заври всичко се изсипва върху месото в крок пота.
Поръсва се с черния, червения пипер, малко сол, добавят се скилидките чесън.
Прибавят се морковите, нарязани на едро.
Гъбите се режат на едри филийки и се подреждат отгоре.
Следват картофите, обелени и нарязани на не много тънки полумесеци.
Червената чушка , нарязана на едро  е върху картофите.
Най-отгоре поливаме с червените домати от консерва.
Следва солта и чубрицата -поръсваме равномерно.
Крок пота се включва на 4,5 часа на силно.
ако използваме фурна - 150 С за поне 3 часа.
 Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...