понеделник, 2 февруари 2015 г.

Сьомга филе на фурна, обвита в лентички хамон (сушен свински бут)



Сьомгата, приготвена на фурна си е класика! Но този вариант, обвита в лентички свинско месо е наистина интригуващ! Вкусът е обогатен от мазнината и аромата на сушеното месо, а и видът на "повитите" филенца е очарователен!

Гарнитурата на снимката са картофи и моркови "соте". Много подходящо е пюре от карфиол или глазирано брюкселско зеле на фурна.
Източник
Продукти
за 4 порции
Филе сьомга, обвито в хамон, поднесено с пюре от спанак, брюкселско зеле и балсамова редукция

  • 600-800 г филе от сьомга
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 8 тънки резена хамон (прошуто)
  • 1 ч.л. масло
  • 1/2 ч.л. суха мащерка


 Време за приготвяне: 45 мин.
 - за подготовка -5 мин.
 - за готвене - 35-40 мин.



 Приготвяне

  • Филето се нарязва на 8 парчета, поръсва се с черен пипер и всяко филенце се увива в резенче от месото.
  • Тавичката , в която ще се пече се намазва с масло и филенцата се подреждат.Поръсват се с мащерка.
  • Може под всяко филенце да се постави резенче лимон.
  • Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до златисто.




1 коментар:

  1. Ей, Сонче. Аз сьомгата не я харесвам в по-големи количества, че ми тежнее. Но сега ми хрумва да направя хапки по твоя начин и да се насладим на следващият празник. Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.