сряда, 28 януари 2015 г.

Крем карамел в тавичка




Продукти 
за 6 порции

  • 4 яйца
  • 160 г захар
  • 750 мл прясно мляко
  • ванилия
  • 6 с.л. захар за карамела +1 с.л. вода


 Време за приготвяне: 55 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 45 мин.
Приготвяне


  • Захарта и водата се поставят в малък съд на слаб котлон и се изчаква докато сместа започне да покафенява.
  • Карамелът се изсипва в тавичката.
  • Яйцата и захарта за крема се разбиват с тел или миксер, добавя се прясното мляко и сместа се изсипва върху изстиналия карамел.
  • Тавичката се поставя в по-голяма тава с вода.
  • Пече се в долната част на фурната на 160 С за около 45 минути, докато започне да се втвърдява.
  • Изчаква се 5-10 минути и се обръща в чиния. Реже се и се сервира.




3 коментара:

  1. Неустоим..., толкова фин, гладък и ароматен -
    чудесно предложение, Соня, както и нежното кайсиено парфе, ефектния тиквен пай...
    Благодаря за страхотните идеи, поздрави за теб и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче,аз винаги го правя в тавичка-грабваме лъжиците и кой колкото му сака душата....

    ОтговорИзтриване
  3. Перфектен! В какъвто и съд да е направен, тази класика си остава един от най-вкусните десерти!
    Приятна вечер, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.