сряда, 15 октомври 2014 г.

Пилешко филе с шунка и кашкавал на фурна (ала салтимбока)



Пиле салтимбока е любима рецепта.Бързо и много вкусно! Но не е подходящо за много хора, защото пърженето отнема време.Реших да го изпробвам във фурната - много добър резултат.Подходящо и за повече порции.
Запазих основните съставки , придаващи специфичния вкус на това ястие - шунка, кашкавал, салвия, ароматно бяло вино.

Продукти
за 8 порции

  • 1,6 кг пилешко филе - 8 броя
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • 8 резена свинска шунка(250-300г)
  • 8 тънки парчета кашкавал с големината на филетата
  • 8 листа салвия
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 мл сухо бяло ароматно вино

 Приготвяне

  • Филетата се разрязват, изтъняват и се поръсват с лимонов сок и черен пипер.
  • Оставят се да се мариноват поне са половин час.
  • Тавичка се намазва с маслото и зехтина.Месото се подрежда в тавата.
  • Всяко парче пилешко филе се покрива с резен шунка, резен кашкавал и листенце от салвия.
  • Пече се на 220 С за около 20 минути.Когато кашкавалът се разтопи се налива виното, отстрани в тавата.
  • Запича се отново за 5 минути.
  • Сервира се веднага.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.